• Puni naziv : ORBICO
  • Osnovano : 1990.
  • Adresa : Lužansko polje 7
  • Grad : 71 000 Sarajevo
  • Telefon : +387 33 75 60 00
  • Link : Web sajt

O KOMPANIJI

Kompanija ORBICO je osnovana u Sloveniji, 1990. godine, kao distributer Varte. U Bosni i Hercegovini posluje od 1997. godine, a zastupnik je najpoznatijih svjetskih firmi u branši higijene, kozmetike, prehrane i tehnike.

ORBICO je osnovan u Sloveniji, 1990. godine, kao distributer Varte.

Godine 1993. ORBICO je registriran u Hrvatskoj, kao kompanija za distribuciju kozmetike. U Bosni i Hercegovini ORBICO je također počeo kao distributer kozmetike, 1997. godine.

Tokom 2012. godine ORBICO je pod istim imenom započeo rad i u Českoj, Slovačkoj i Poljskoj, a do danas je proširio svoje poslovanje na ukupno 17 zemalja u užoj i široj regiji.

Nepunu godinu dana nakon početka rada u Bosni i Hercegovini, ORBICO je postao ekskluzivni distributer za Procter & Gamble, a u naredne dvije godine distribucija je proširena listom najpoznatijih svjetskih firmi u branši prehrane, higijene, kozmetike i tehnike tako da se danas u ORBICO-vom asortimanu distribucije nalaze brandovi: Ariel, Tide, Lenor, Bonux, Fairy, Pampers, Always, Naturella, Discreet, Mr. Proper, Ambi Pur, Gillete, Duracell, Braun, Head&Shoulders, Wella, Wellaton, Londa, Safira, Pantene, Intimea Hygieia, Camay, Head & Shoulders, Wash & Go, Blend-a-med, Oral B, Dr.Oetker, Bolero, Mr.Nut, Pringles, Fisherman's  Friend, Amaro, Delicata, Mattel, Neutro Roberts, Pompea, UHU, Shell, kozmetički brendovi: Elizabeth Arden, Estée Lauder, Clinique, Olay, Max Factor i Bourjois te poznati parfemski brandovi: Gucci, Dolce&Gabbana, Valentina, Boss Hugo Boss, Lacoste, Escada, Nina Ricci, Burberry, Naomi Campbel, Mariah Carrey, Britney Spears, Puma, Mexx, Replay, Christina Aguilera, Antonio Banderas, Shakira itd.

ORBICO trenutno ima više od 4.000 partnera, a novi kontakti i dogovori o suradnji se ostvaruju svakodnevno, kako s ino-partnerima tako i s različitim poslovnim subjektima iz Bosne i Hercegovine, na zadovoljstvo najšireg kruga potrošača i konzumenata ovih robnih marki.

ORBICO je u Bosni i Hercegovini krenuo s četiri uposlenika i jednim vozilom. Danas u ORBICO-u radi više od 300 ljudi, koji su prošle godine napravili promet, veći od 115 miliona KM.

ORBICO u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru i Bihaću ima vlastite poslovne jedinice, uz suvremene i moderno opremljene skladišne prostore i vozni park s više od 130 putničkih i teretnih vozila.

ORBICO djeluje u tri prodajna sektora, a šefovi prodajnih sektora organiziraju rad i ostvaruju rezultate posredstvom menadžera ključnih kupaca (KAM-ovi) i pre-sellera (PSR-ova).

Proizvodi koji se nalaze u Orbicovom prodajno-distributivnom asortimanu su vrhunskog kvaliteta koji su se već odavno dokazali na internacionalnim tržištima na kojima su osvojili vodeće tržišne pozicije, a posredstvom ORBICO-a postaju dostupni i BiH potrošačima.